Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "VĂ€rldens industri" by Erik Niva " eBook PDF Kindle ePub Free

VĂ€rldens industri

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: VĂ€rldens industri
  • Author : Erik Niva
  • Release Date : January 23, 2018
  • Genre: Sports & Outdoors,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 4057 KB

Description

Den internationella toppfotbollen Àr i dag ett skenande maskineri, en karusell dÀr det sportsliga mer och mer blir en biprodukt av andra intressen - hedgefonder och skalbolag, gigantiska PR-projekt eller blodstÀnkta oljemiljarder. I takt med att stjÀrnspektaklet svÀvar allt högre och snurrar allt fortare avlÀgsnar sig fotbollen mer och mer frÄn sina rötter, frÄn de lokalsamhÀllen den en gÄng kom ifrÄn, frÄn de mÀnniskor som gav den dess grund och historia.
VM-Äret 2018 blir det allt svÄrare att hÄlla fast vid tanken pÄ elitfotbollens samhÀllsnytta, pÄ kraften som byggt broar och skapat gemenskap över grÀnser. Men dÄ var dÄ och nu Àr nu och framöver kommer fotbollen likafullt fortsÀtta att engagera miljarder mÀnniskor: dess politiska betydelse lÀr inte minska, utan den kommer Àven i fortsÀttningen att vara den mest effektiva barometern för att mÀta trycket i stÀder och lÀnder pÄ vÀg att förÀndras.
Texterna i VÀrldens industri beskriver pÄ olika sÀtt denna brytningstid, skildrar den snabbt vÀxande klyftan mellan den ena och den andra fotbollen, mellan idrotten och industrin.
ERIK NIVA [f. 1978] Ă€r en svensk sportjournalist pĂ„ Sportbladet och Viasat Fotboll. Niva har tilldelats Svenska Fans stora lĂ€sarpris Guldskölden 25 gĂ„nger, vunnit Publicistklubbens pris Guldpennan och blivit utsedd till Ă…rets sportjournalist av Sportjournalisternas Klubb i Stockholm.


Download Ebook "VĂ€rldens industri" PDF ePub Kindle